docenten

Europes biggest educational professional grooming event

Europa's grootste educatief & professioneel trimevent met Internationaal trimkampioenschap, top seminaries, workshops, mini beurs, kinder competitie met modeldogs en zoveel meer...

BESTEL JOUW TICKET HIER


seminaries

DOCENTEN

Lisette De Cauwer
Paola Acco
Anna Bardysheva
Clayton Muniz
Allison Foley
Martial Carré
Sylvie Aelvoet
Rony Demunter
Linda Barker
Peter Ensel
Umberto Lehmann
Kristin Buyle
Kitty Ponnet
Ilse Frenk-Kleton
Biagio Cellamare
Gia Anslin
Sonia Luengo
Wees zeker van jouw plaats en reserveer nu!


 

ontmoet onze professionelen

 • Lisette De Cauwer

  Lisette De Cauwer  

  Lisette is een zeer bekende en ervaren trimster die al meer dan 20 jaar succesvol Westy’s fokt, showt en met Westy’s bezig is. Haar kennelnaam is “Of Kinloch Castle”. Zij en haar man, Roger, hebben o.a. met groot succes tentoongesteld op Nationaal en Internationaal vlak waaronder, Poznan in Polen, de Europese tentoonstellingen in Wenen, Madrid, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg , Italie etc. Het was ook de thuis van verschillende kampioenen, Orville of Tom marc, Tiffany du Bois des Maîtres, Ragdoll Sweet Honey Pie, Venus du bois de Maîtres. Orville was meervoudig kampioen en op 7 jarige leeftijd derde beste veteraan in show op de Europese tentoonstelling in Genua. Venus was Belgish en Internationaal kampioen alsook Bundesjugend Sieger en Luxemburgs Jeugdkampioen. Zij is ook BOB geworden op 101 Westy’s op de terrier special in Duitsland . Dit is maar een kleine greep uit haar Westy verleden. Lisette leerde trimmen bij de besten in het vak, wijlen Mr. Roland Meeusen-Kreten (RIP) en Mevr. Michelle Wouters. Lisette is een zeer bekende en ervaren trimster die al meer dan 20 jaar succesvol Westy’s fokt, showt en met Westy’s bezig is. Haar kennelnaam is “Of Kinloch Castle”. Ze heeft verschillende prijzen en titels gewonnen in de hondenshow wereld.

  •  
 • Paola Acco

  Paola Acco  

  Paola is trimster sinds 1991 in Portogruaro, Venetië, waar ze haar eigen trimschool heeft. In 1995 begon ze aan trimwedstrijden deel te nemen. Sindsdien heeft ze vele successen geboekt; 3x Best in Show, verschillende gouden, zilver en bronzen medailles in Europa en de US. Ze was Italiaans Kampioen in 1999, vice Kampioen, Best of the Best in Milangroom, 4x finalist in het Oster Europees Kampioenschap, en veel meer. Momenteel is ze druk bezig met het geven van demonstraties, lesgeven, de organisatie van het Italiaans Kampioenschap en is ze een stichtend lid van de Italian Association Groomer. Ze is ook betrokken bij online training met GROOMINIT.COM en is een All Round Jurylid voor EGA en APT. Paola is erg ervaren in de trim-en hondenwereld. Ze won ontelbare titels: 3x Best in Show , werd Italiaans Kampioen, won meerdere medailles in Europa en Amerika,… Ze heeft haar eigen trimschool, geeft seminaries en demonstraties, organiseert het Italiaans Kampioenschap en is een All Round Jurylid voor EGA en APT.

  •  
 • Anna Bardysheva

  Anna Bardysheva  

  Anna groeide op in een gezin dat nooit honden heeft gehouden. Enkel door haar enthousiasme verscheen de eerste poedel op haar 14e in de familie, deze hond werd dan ook haar eerste model om te knippen. Zij boekte haar eerste succes in het knippen met deze poedel. Op 17-jarige leeftijd begon ze deel te nemen op de hondenshows en daar honden te handelen. Toen ze 18 was, begon ze te werken in een salon als trimmer, een combinatie van werk en haar studies aan de universiteit. In 2004 begon ze deel te nemen aan trimwedstrijden, met succes! Ze ontving heel veel awards. Winnaar van de Best in Show trimwedstrijd, de grootste wedstrijd in Rusland " INTERNATIONAL GROOMING COMPETITION in Moscow ZOOGRUM 2012', ' beste trimmer op de "International GROOMING competition in Sint-Petersburg ZOOSPHERE - 2012." Anna is een erkende experte in het verzorgen van vele rassen, niet alleen in Rusland maar over de hele wereld. 
Ze bezit een trimsalon en de autoritaire trimschool "Berry Grooming". Anna is een erkende experte in het verzorgen van vele rassen, niet alleen in Rusland maar over de hele wereld. Ze heeft verschillende titels en prijzen gewonnen en bezit een trimsalon en de autoritaire trimschool "Berry Grooming".

  •  
 • Clayton Muniz

  Clayton Muniz  

  Clayton was een tiener toen hij begon te werken met dieren in het Vet Hospital in Brazilië. Reeds 22 jaar is zijn ware passie ‘de kunst van het trimmen’. In 2006 deed hij mee aan zijn eerste competitie en sindsdien won hij meedere medailles. In 2011 was hij de eerste Zuid – Latijnse trimmer die een gouden medaille won op het bekende Poode Class Andis Tournament Intergroom USA. Tijdens ditzelfde weekend won hij ook Best Groomer of the Year. Nadien won hij meerdere keren Best in Show, behaalde medailles in Super Zoo en nam deel aan het Wereld Kampioenschap in Italië. Nu heeft Clayton een shop, Super Pet, en woont hij in Amerika met zijn familie, Toy Poodle en Bichon Frisé. Zijn talent is wereldwijd erkend. Tijdens zijn tienerjaren werkte Clayton met dieren in het Vet Hospital. Al 22 jaar is ‘de kunst van het trimmen’ zijn passie. Vanaf 2006 nam hij deel aan trimcompetities en won meerdere medailles in Super Zoo, Best in Show, en nam deel aan het Wereld Kampioenschap in Italië. Nu heeft Clayton een shop, Super Pet, en woont hij in Amerika met zijn familie, Toy Poodle en Bichon Frisé.

  •  
 • Allison Foley

  Allison Foley  

  Allison showde haar eerste Poedel in de Junior handling wanneer ze 7 jaar was. Al snel won ze meer dan 550 keer ‘Best in Show’ met verschillende rassen maar Poedels blijven haar passie. Doordat ze een professionele handler is sinds 1987, brengt Allison niet enkel een waaier aan kennis mee naar haar demo’s maar ook een grillige kijk op het leven. Allison is President van Canadian Professional Dog Handlers Association (CPHA), Vice President van de Canadian Kennel Club (CKC) in Nova Scotia en Ontario. Ze schrijft ook voor verschillende hondenmagazines over de ganse wereld. Na haar eerste handling ervaring toen ze 7 was, won Allison al meer dan 550 keer ‘Best in Show’ met verschillende rassen, maar Poedels blijven haar passie. Doordat ze reeds sinds 1987 professioneel handler is en schrijft voor verschillende magazines over de ganse wereld, heeft ze een waaier aan kennis en een grille kijk op het leven die ze meebrengt naar haar demo’s.

  •  
 • Martial Carré

  Martial Carré  

  Martial Carré is een professionele trimmer met bijna 30 jaar ervaring. Oorspronkelijk was hij een gedragstherapeut voor honden, maar zijn passie voor het toiletteren is gestart met de huishond van zijn grootmoeder. Hij bouwde toen een klein klantenbestand uit door middel van mond-aan-mondreclame. Vervolgens wou hij zich volop geven in het uitoefenen van zijn passie en begon hij een toilettage opleidingscentrum in Noord-Frankrijk. Na dit instituut, heeft hij ook onmiddellijk zijn eerste trimsalon in de regio van Neufchâteau in de Vogezen opgestart. Zeer snel hierna installeerde hij zich in het zuiden van Frankrijk te Toulon. Hij heeft echt zijn weg gevonden toen hij met trimwedstrijden begon. Stap voor stap begon hij zich te verbeteren en raakte hij snel in de top 3. Hij won een groot aantal titels in heel Europa en in de hele wereld, de BIS in de Milan Groom 2005, Europese kampioen met een Kerry Blue Terrier in 1995, wereld Kampioen met een Schnauzer in 1997, bronzen medailles in het WK in 1994 en aan de Milan Groom 2010 met een Fox Terrier alsook een zilver en een gouden medaille. Een groot deel van de prijzen dat hij gewonnen heeft tijdens zijn carrière waren met honden die hij zelf gefokt heeft. Martial Carré uit Frankrijk is een zeer bekende fokker en trimmer, hij heeft multiple prijzen en medailles gewonnen zowel in de trimwedstrijden als op de hondenshows.

  •  
 • Sylvie Aelvoet

  Sylvie Aelvoet  

  •  
 • Rony Demunter

  Rony Demunter  

  Rony De Munter is een wereld bekende fokker, trimmer en handler van de fox terriër. Met zijn unieke uitgekiemde foklijn en kennel "Van Foliny Home" creëerde hij een bloedlijn van topniveau en wereldklasse. Na vele titels in het binnen en buitenland behaalde hij op Crufts 2014 met één van zijn honden ‘Beste Terriër van de groep en strijde hij mee voor Best in Show titel op Crufts 2014. Daarnaast geeft Rony cursussen met als specialisatie, terriërs en leidt hij trimmers op in verschillende scholen in België, alsook is hij een veel gevraagd all round jurylid op trimwedstrijden. Niet enkel Rony maar ook zijn partner Dieny Uiterwijk heeft ook al in het verleden een Best in Show titel behaald op de wereld bekende hondenshow Crufts.

  •  
 • Linda Barker

  Linda Barker  

  Aangezien Linda van kinds af aan omringd werd door Poedels is het evident dat haar hart bij de Standaard Poedel ligt. Op 16-jarige leeftijd kocht ze haar eerste showpuppy. Ze was zo gefacineerd door de honden en hun showvacht dat dit haar leidde naar de wondere wereld van de hondenshows. De presentatie bij Poedels is erg belangrijk, vandaar dat ze haar hond zelf wou kunnen voorbereiden. Hierdoor werd ze bijgestaan door veel collega’s. Ze had nooit een commercieel trimsalon voor ogen, toch trouwde ze met Richard, die een trimsalon had. Na zijn dood in 2008 nam ze toch de zaak over. Linda heeft sindsdien succesvol aan wedstrijden deelgenomen en verschillende Poedelklasses en Best in Show’s gewonnen. Linda is een gedreven trimster met een hart voor dieren. Al van kleins af aan spelen Poedels en Poedels showen een belangrijke rol in haar leven. Onverwachts kwam ze de commerciële trimwereld binnen, met succes. Ze won meerdere Poedel klasses en Best in Shows.

  •  
 • Peter Ensel

  Peter Ensel  

  Peter heeft veel ervaring in het fokken en showen van meerdere rassen: Dandie Dinmount Terrier, ruwharige Fox Terrier, mini Bull Terrier, Kerry Blue Terrier, Boxers, Standaard Poedels, Dalmatiërs, Bearded Collie’s, Chesckey Terrier, Soft Coat Wheaten Terrier, Sealyham Terrier,… Hij fokte meerdere kampioenen in mini Bulls, Kerry’s and Lakie’s. Momenteel showt hij Kerry’s, een Lakie en een Dalmatiër. In 2017 won hij groep 4 in de Terrier groep op Crufts. In 1999 was hij lid van het Brits Junior team en van 2007-2017 was hij lid van het Engels Trim Team. Momenteel is hij Jurylid bij de EGA voor pure breeds, Spaniels en Setters en handstripping. Peter was een fokker van meer dan 10 verschillende rassen. Hij heeft meerdere kampioenen gefokt in mini Bulls, Kerry’s en Lakie’s. In 2017 won hij de groep 4 in de Terrier groep op Crufts. Nadat hij het Brits Junior trimteam vervoegde, was hij lid van het Engels team en momenteel is hij een EGA Jurylid.

  •  
 • Umberto Lehmann

  Umberto Lehmann  

  El Corte Italiano in Cartagena is zijn thuis sinds 2007. Na het fokken, showen en opleidingen geven, opende Umberto Lehman in 1980 zijn eigen trimsalon in Milaan. In 1985 begon hij met het geven van opleidingen en specialisatiecursussen in zijn Grooming School, die meer dan 250 studenten telt. Van 1985 tot 2001 won Umberto verschillende gouden en zilveren medailles in de VS, Europa en Canada in de klassen Poedel, Plukrassen, zuivere rassen en Spaniels.Hij was lid van het Italian Team dat de derde plaats in de World Team Championship in Intergroom USA 1996 behaalde. Hij was lid van het Europese team dat de tweede plaats in de World Team Championship 2001 in Canada won. Van 1989 tot 2010 heeft Umberto, op meer dan 100 internationale Grooming Wedstrijden, gejureerd. Hij gaf demonstraties in meer dan 100 seminaries in de Verenigde Staten, heel Europa, Rusland, Oekraïne en Taiwan. Hij behaalde de Cardinal Grooming Crystal Achievement Award in 1987 als "Internationaal Groomer van het jaar".Umberto jureerde in het World Team Championship Grooming in Engeland in 1999 en in Spanje in 2003. Hij is Oster ambassadeur voor Europa, voorzitter van de Europese Grooming Association (EGA), president van de Italiaanse Grooming Association (ATI), en organisator van "MilanGroom" Internationaal Grooming Competition and organisator van de Oster Europese Kampioenschapstoernooi. Europese Grooming Association: Jury – All Round United Showmanagers Alliance: Jury – Alle Round. Hij maakt alle rassen show klaar. Umberto Opende zijn trimsalon in Milaan in 1980, eerder werkte hij als fokker, op hondenshows en als trainer van honden. In 1985 begon hij met het geven van trimopleidingen en specialisatie cursussen in zijn trimschool. Hij heeft meer dan 250 studenten getraind. Van 1985 tot 2001, won hij een aantal gouden en zilveren medailles in de VS, Europa en Canada in Poedel, Hand stripping, Pure breeds en Spaniels. Vanaf 1989 tot 2011 heeft Umberto in meer dan 100 Internationale trimwedstrijden gejureerd en heeft hij meer dan 130 demo’s gegeven in de VS, heel Europa, Rusland, Taiwan, Polen en India. Voorzitter van de Europese Grooming Association (EGA), Voorzitter van de Italiaanse Grooming Association (ATI), Europese Grooming Association: Jurylid - All round United Showmanagers Alliance: Jurylid - All round.

  •  
 • Kristin Buyle

  Kristin Buyle  

  Kristin Buyle is al 15 jaar fokker van de Irish Soft Coated Wheaten Terriers "From Kizzy's Paradise". Vandaag is ze gegroeid tot een absolute topfokster van dit ras. Haar "From Kizzy's Paradise " wheatens behalen op show dan ook uitmuntende resultaten en hebben al heel wat titels op hun palmares. Daarnaast is Kristin al 31 jaar hondentrimster, ze heeft zich dan ook verdiept in het knippen van de Irish Soft Coated Wheaten terrier op topniveau en dit met prachtige resultaten. 5 keer goud, 3 keer zilver, 1 keer brons en winnaar van de felbegeerde Richard Barker troffee. Ook vertegenwoordigde zij ons land op het WK in Milaan en België met haar Irish Soft Coated Wheaten terrier. Ze mag zich dan ook zonder blozen rasspecialiste van de Irish Soft Coated Wheaten terrier noemen. Zelf hecht ze enorm veel belang aan de juiste produkten, materiaal en kniptechniek, rekeninghoudend met de verschillende vachttypes van dit ras. Kristin is al 15 jaar fokker van Irisch Soft Coated Wheaten Terrier. Met haar kennel ‘From Kizzy’s Paradise’ heeft ze al uitmuntende resultaten gehaald en kan ze zichzelf een absolute topfokster noemen. Daarnaast is ze al 31 jaar hondentrimster en heeft ze zich in het ras verdiept.

  •  
 • Kitty Ponnet

  Kitty Ponnet  

  Kitty begon met als doel: ‘Het streven naar perfectie en de wijsheid dat nooit iemand genoeg kent van zijn vak’. In al haar gedrevenheid runt ze met verschillende medewerkers hondenkapsalon ‘KITANA’.Ze draait al jaren mee op wedstrijdniveau met mooie resultaten tot gevolg. Diverse bronzen, zilveren en gouden medailles, en ‘best in show’ staan op haar palmares, zowel in Europa als in Amerika. Ze realiseerde haar passie ook in het lesgeven en coachen van startende en gevestigde trimmers, ze geeft alsook motiverende en inspiratievolle seminaries en demonstraties die trimmers kunnen aanzetten tot topprestaties. Kitty begon met als doel: ‘Het streven naar perfectie en de wijsheid dat nooit iemand genoeg kent van zijn vak’. Diverse bronzen, zilveren en gouden medailles, en ‘best in show’ staan op haar palmares, zowel in Europa als in Amerika.

  •  
 • Ilse Frenk-Kleton

  Ilse Frenk-Kleton  

  Ilse is ruim 30 jaar hondentrimster en heeft een trimsalon in Amerongen, Nederland. Zij deelt graag haar passie voor het honden trimmen en heeft verschillende trimwedstrijden gewonnen, ook met de Model Dog. In 1993, 2006 en 2007 was zij kampioen Poedel trimmen. In 1994 is zij Nederlands kampioen Honden trimmen geworden. Eén van de mooiste overwinningen was Best in Show tijdens de Millennium show in Berlijn met een zwarte dwergpoedel in Bichon look. In 2006 is ze bij de SNPCC Master France geworden. In het jaar daarna was zij Antwerp Groomer 2007. In 2013 werd ze beste Nederlandse trimmer op de ABHB vakdag. Naast haar dagelijkse trimactiviteiten is ze docent en cursusleider honden trimmen bij het cursuscentrum Dierverzorging Barneveld en geeft ze examentraining bij het Huisdier Kennis Instituut. Ze is jurylid bij internationale (European Grooming Association) trimwedstrijden, is NDGAA Certified Master Groomer en geeft regelmatig workshops. In 1996 schreef zij “Het Grote Hondentrimboek”. Zij schrijft ook regelmatig artikelen in trimbladen. Zij heeft thuis Bichon Frise’s en een abrikoos poedel. Ilse is ruim 30 jaar hondentrimster en heeft een trimsalon in Amerongen, Nederland. Zij deelt graag haar passie voor het honden trimmen en heeft verschillende trimwedstrijden gewonnen. In 2013 werd ze beste Nederlandse trimmer op de ABHB vakdag. Naast haar dagelijkse trimactiviteiten is ze docent en cursusleider honden trimmen bij het cursuscentrum Dierverzorging Barneveld en geeft ze examentraining bij het Huisdier Kennis Instituut.

  •  
 • Biagio Cellamare

  Biagio Cellamare  

  Deze uiterst succesvolle handler is afkomstig uit Italië. Biagio is een ware poedelkunstenaar! Tot op heden heeft hij een serie aan gouden medailles gewonnen en werd reeds regelmatig Italiaans kampioen. Deze uiterst gevraagde en succesvolle handler is niet alleen succesvol in Europa maar ook in de US. Met zijn kennel “dei Gini”, fokt hij Poedels en Americaanse Cockers. Hij won verschillende titels zoal World Winners, Europese Champions, USA National Winners . Daarnaast fokt hij ook Siamese en Oriëntaalse Kattten. Zijn kennis van het kattentrimmen heeft ervoor gezorgd dat deze tot 5 maal toe de titel van wereldkampioen wonnen. Momenteel focust hij zich op het geven van lessen en opleidingen in zijn trimsalon sinds 2014 en is ondertussen een all round EGA trim jurylid. Biagio Cellamare is een Italiaanse trimmer die gespecialiseerd is in het fokken, trimmen en handlen van poedels. Hij won veel trimkampioenschappen en won meer dan eens de prijs “Best Italian Groomer”! Hij trimt en handled alle rassen van de groepen 1,2,3,8,9 en 10.

  •  
 • Gia Anslin

  Gia Anslin  

  Gia begon te trimmen nadat ze een Maltezer gekocht had. Deze gemotiveerde trimster begon haar eigen shop in April 2004 en doet succesvol mee aan trimwedstrijden sinds 2007. Enkele van haar beste resultaten zijn: Benelux Kampioen in 2010 en 2011, eerste plaats in ‘scissoring open class’ op Ciseaux d’or 2011, eerste plaats ‘workshop class’ in Milangroom 2015 (Wereld Kampioenschap), eerste plaats ‘workshop class’ op Groomania 2016, eerste plaats ‘solo clipper challenge’ op Groomania 2017 (Wereld Kampioenschap). Ze doet mee in de Champion Class met ‘scissoring’, ‘handstripping’ en ‘poodles’. Haar volgende uitdaging is om te starten in de ‘spaniel and setter class’ waarin ze ongetwijfeld ook de top zal bereiken. Gia begon te trimmen nadat ze een Maltezer gekocht had. Deze gemotiveerde trimster startte haar eigen shop in April 2004 en doet succesvol mee aan trimwedstrijden sinds 2007. Na het behalen van vele gouden medailles op trimwedstrijden over gans Europa in verschillende klasses, is haar volgende uitdaging het starten in de ‘spaniel and setter class’ waarin ze ongetwijfeld ook de top zal bereiken.

  •  
 • Sonia Luengo

  Sonia Luengo  

  In 2011 beslist Sonia haar carriere als kapster op te geven en haar passie te volgen. Sindsdien is ze een gedreven hondentrimster en momenteel lid van het prestigieuze Artero Creative Team. Ze won reeds verschillende gouden, zilver en bronzen medailles in Poodle, Stripping, Workshop & Asian Fusion en dit wereldwijd. In Europa en Amerika is ze reeds lange tijd geen onbekende meer. Niet enkel was ze Best in Show in Spanje en won ze de Best All Round Groomer award in Groomania 2016, ze is ook reeds 2x genomineerd voor Best National Groomer Spain. In SuperZoo (Las Vegas) werd ze 7e van de 50 kandidaten in de Tom McLaughlin Super Jackpot. Met haar trimsalon ‘Que Pelos’ in Guau heeft ze één van de beste salons in Spanje. Daarnaast verzekert ze ook de opvolging met haar eigen Grooming Academy en geeft ze les in de masterclass en workshop op de Artero X-Perience. Thuis heeft ze een Afghaanse windhond en een poedel, beide showkampioenen. Sonia veranderde haar carriëre in 2011 van kapster naar hondentrimster. Nu is ze lid van het Artero Creative Team en heeft ze reeds verschillende medailles behaald zowel in Europa als in Amerika. Haar grooming salon Que Pelos is een van de beste salons in Spanje. Om de opvolging te verzekeren geeft ze les tijdens de Artero X-Perience.

  •  

Europes biggest educational professional grooming event

Europa's grootste educatief & professioneel trimevent met Internationaal trimkampioenschap, top seminaries, workshops, mini beurs, kinder competitie met modeldogs en zoveel meer...

BESTEL JOUW TICKET HIER