juryleden

EGA

JURYLEDEN

Umberto <br />Lehmann
Paola Acco
Martial Carre
Rony Demunter
Linda Barker
Peter Ensel
Ilse Frenk-Kleton
Biagio Cellamare

Europes biggest educational professional grooming event

Europa's grootste educatief & professioneel trimevent met Internationaal trimkampioenschap, top seminaries, workshops, mini beurs, kinder competitie met modeldogs en zoveel meer...

BESTEL JOUW TICKET HIER
 
 • European Grooming Association  

  promoting and developing the grooming profession

  The European Grooming Association -non profit making-, targeted on promoting and developing the grooming profession, was born from an Umberto Lehmann's idea shared with Mijo Klein, his friend and very known and appreciated French groomer, during a grooming contest in 2001. More and more contests are held, people can meet and compare different schools, but most of all competitions are a stimulus to improve one's capacities and the best way to achieve success in professional activity.

  read more

Vergeet ook het reglement niet door te nemen...

 

ontmoet de deskundigen

 • Umberto <br />Lehmann

  Umberto
  Lehmann  

  voorzitter van de jury

  Umberto Opende zijn trimsalon in Milaan in 1980, eerder werkte hij als fokker, op hondenshows en als trainer van honden. In 1985 begon hij met het geven van trimopleidingen en specialisatie cursussen in zijn trimschool. Hij heeft meer dan 250 studenten getraind. Van 1985 tot 2001, won hij een aantal gouden en zilveren medailles in de VS, Europa en Canada in Poedel, Hand stripping, Pure breeds en Spaniels. Vanaf 1989 tot 2011 heeft Umberto in meer dan 100 Internationale trimwedstrijden gejureerd en heeft hij meer dan 130 demo’s gegeven in de VS, heel Europa, Rusland, Taiwan, Polen en India. Voorzitter van de Europese Grooming Association (EGA), Voorzitter van de Italiaanse Grooming Association (ATI), Europese Grooming Association: Jurylid - All round United Showmanagers Alliance:Jurylid - All round

 • Paola Acco

  Paola Acco  

  EGA judge

  Paola is trimster sinds 1991 in Portogruaro, Venetië, waar ze haar eigen trimschool heeft. In 1995 begon ze aan trimwedstrijden deel te nemen. Sindsdien heeft ze vele successen geboekt; 3x Best in Show, verschillende gouden, zilver en bronzen medailles in Europa en de US. Ze was Italiaans Kampioen in 1999, vice Kampioen, Best of the Best in Milangroom, 4x finalist in het Oster Europees Kampioenschap, en veel meer. Momenteel is ze druk bezig met het geven van demonstraties, lesgeven, de organisatie van het Italiaans Kampioenschap en is ze een stichtend lid van de Italian Association Groomer. Ze is ook betrokken bij online training met GROOMINIT.COM en is een All Round Jurylid voor EGA en APT. Paola is erg ervaren in de trim-en hondenwereld. Ze won ontelbare titels: 3x Best in Show , werd Italiaans Kampioen, won meerdere medailles in Europa en Amerika,… Ze heeft haar eigen trimschool, geeft seminaries en demonstraties, organiseert het Italiaans Kampioenschap en is een All Round Jurylid voor EGA en APT.

 • Martial Carre

  Martial Carre  

  EGA judge

  Martial Carré is een professionele trimmer met bijna 30 jaar ervaring. Oorspronkelijk was hij een gedragstherapeut voor honden, maar zijn passie voor het toiletteren is gestart met de huishond van zijn grootmoeder. Hij bouwde toen een klein klantenbestand uit door middel van mond-aan-mondreclame. Vervolgens wou hij zich volop geven in het uitoefenen van zijn passie en begon hij een toilettage opleidingscentrum in Noord-Frankrijk. Na dit instituut, heeft hij ook onmiddellijk zijn eerste trimsalon in de regio van Neufchâteau in de Vogezen opgestart. Zeer snel hierna installeerde hij zich in het zuiden van Frankrijk te Toulon. Hij heeft echt zijn weg gevonden toen hij met trimwedstrijden begon. Stap voor stap begon hij zich te verbeteren en raakte hij snel in de top 3. Hij won een groot aantal titels in heel Europa en in de hele wereld, de BIS in de Milan Groom 2005, Europese kampioen met een Kerry Blue Terrier in 1995, wereld Kampioen met een Schnauzer in 1997, bronzen medailles in het WK in 1994 en aan de Milan Groom 2010 met een Fox Terrier alsook een zilver en een gouden medaille. Een groot deel van de prijzen dat hij gewonnen heeft tijdens zijn carrière waren met honden die hij zelf gefokt heeft. Martial Carré uit Frankrijk is een zeer bekende fokker en trimmer, hij heeft multiple prijzen en medailles gewonnen zowel in de trimwedstrijden als op de hondenshows.

 • Rony Demunter

  Rony Demunter  

  EGA judge

  Rony De Munter is een wereld bekende fokker, trimmer en handler van de fox terriër. Met zijn unieke uitgekiemde foklijn en kennel "Van Foliny Home" creëerde hij een bloedlijn van topniveau en wereldklasse. Na vele titels in het binnen en buitenland behaalde hij op Crufts 2014 met één van zijn honden ‘Beste Terriër van de groep en strijde hij mee voor Best in Show titel op Crufts 2014. Daarnaast geeft Rony cursussen met als specialisatie, terriërs en leidt hij trimmers op in verschillende scholen in België, alsook is hij een veel gevraagd all round jurylid op trimwedstrijden. Niet enkel Rony maar ook zijn partner Dieny Uiterwijk heeft ook al in het verleden een Best in Show titel behaald op de wereld bekende hondenshow Crufts.

 • Linda Barker

  Linda Barker  

  EGA judge

  Aangezien Linda van kinds af aan omringd werd door Poedels is het evident dat haar hart bij de Standaard Poedel ligt. Op 16-jarige leeftijd kocht ze haar eerste showpuppy. Ze was zo gefacineerd door de honden en hun showvacht dat dit haar leidde naar de wondere wereld van de hondenshows. De presentatie bij Poedels is erg belangrijk, vandaar dat ze haar hond zelf wou kunnen voorbereiden. Hierdoor werd ze bijgestaan door veel collega’s. Ze had nooit een commercieel trimsalon voor ogen, toch trouwde ze met Richard, die een trimsalon had. Na zijn dood in 2008 nam ze toch de zaak over. Linda heeft sindsdien succesvol aan wedstrijden deelgenomen en verschillende Poedelklasses en Best in Show’s gewonnen. Linda is een gedreven trimster met een hart voor dieren. Al van kleins af aan spelen Poedels en Poedels showen een belangrijke rol in haar leven. Onverwachts kwam ze de commerciële trimwereld binnen, met succes. Ze won meerdere Poedel klasses en Best in Shows.

 • Peter Ensel

  Peter Ensel  

  EGA judge

  Peter heeft veel ervaring in het fokken en showen van meerdere rassen: Dandie Dinmount Terrier, ruwharige Fox Terrier, mini Bull Terrier, Kerry Blue Terrier, Boxers, Standaard Poedels, Dalmatiërs, Bearded Collie’s, Chesckey Terrier, Soft Coat Wheaten Terrier, Sealyham Terrier,… Hij fokte meerdere kampioenen in mini Bulls, Kerry’s and Lakie’s. Momenteel showt hij Kerry’s, een Lakie en een Dalmatiër. In 2017 won hij groep 4 in de Terrier groep op Crufts. In 1999 was hij lid van het Brits Junior team en van 2007-2017 was hij lid van het Engels Trim Team. Momenteel is hij Jurylid bij de EGA voor pure breeds, Spaniels en Setters en handstripping. Peter was een fokker van meer dan 10 verschillende rassen. Hij heeft meerdere kampioenen gefokt in mini Bulls, Kerry’s en Lakie’s. In 2017 won hij de groep 4 in de Terrier groep op Crufts. Nadat hij het Brits Junior trimteam vervoegde, was hij lid van het Engels team en momenteel is hij een EGA Jurylid.

 • Ilse Frenk-Kleton

  Ilse Frenk-Kleton  

  EGA judge

  Ilse is ruim 30 jaar hondentrimster en heeft een trimsalon in Amerongen, Nederland. Zij deelt graag haar passie voor het honden trimmen en heeft verschillende trimwedstrijden gewonnen, ook met de Model Dog. In 1993, 2006 en 2007 was zij kampioen Poedel trimmen. In 1994 is zij Nederlands kampioen Honden trimmen geworden. Eén van de mooiste overwinningen was Best in Show tijdens de Millennium show in Berlijn met een zwarte dwergpoedel in Bichon look. In 2006 is ze bij de SNPCC Master France geworden. In het jaar daarna was zij Antwerp Groomer 2007. In 2013 werd ze beste Nederlandse trimmer op de ABHB vakdag. Naast haar dagelijkse trimactiviteiten is ze docent en cursusleider honden trimmen bij het cursuscentrum Dierverzorging Barneveld en geeft ze examentraining bij het Huisdier Kennis Instituut. Ze is jurylid bij internationale (European Grooming Association) trimwedstrijden, is NDGAA Certified Master Groomer en geeft regelmatig workshops. In 1996 schreef zij “Het Grote Hondentrimboek”. Zij schrijft ook regelmatig artikelen in trimbladen. Zij heeft thuis Bichon Frise’s en een abrikoos poedel. Ilse is ruim 30 jaar hondentrimster en heeft een trimsalon in Amerongen, Nederland. Zij deelt graag haar passie voor het honden trimmen en heeft verschillende trimwedstrijden gewonnen. In 2013 werd ze beste Nederlandse trimmer op de ABHB vakdag. Naast haar dagelijkse trimactiviteiten is ze docent en cursusleider honden trimmen bij het cursuscentrum Dierverzorging Barneveld en geeft ze examentraining bij het Huisdier Kennis Instituut.

 • Biagio Cellamare

  Biagio Cellamare  

  EGA judge

  Deze uiterst succesvolle handler is afkomstig uit Italië. Biagio is een ware poedelkunstenaar! Tot op heden heeft hij een serie aan gouden medailles gewonnen en werd reeds regelmatig Italiaans kampioen. Deze uiterst gevraagde en succesvolle handler is niet alleen succesvol in Europa maar ook in de US. Met zijn kennel “dei Gini”, fokt hij Poedels en Americaanse Cockers. Hij won verschillende titels zoal World Winners, Europese Champions, USA National Winners . Daarnaast fokt hij ook Siamese en Oriëntaalse Kattten. Zijn kennis van het kattentrimmen heeft ervoor gezorgd dat deze tot 5 maal toe de titel van wereldkampioen wonnen. Momenteel focust hij zich op het geven van lessen en opleidingen in zijn trimsalon sinds 2014 en is ondertussen een all round EGA trim jurylid. Biagio Cellamare is een Italiaanse trimmer die gespecialiseerd is in het fokken, trimmen en handlen van poedels. Hij won veel trimkampioenschappen en won meer dan eens de prijs “Best Italian Groomer”! Hij trimt en handled alle rassen van de groepen 1,2,3,8,9 en 10.

Europes biggest educational professional grooming event

Europa's grootste educatief & professioneel trimevent met Internationaal trimkampioenschap, top seminaries, workshops, mini beurs, kinder competitie met modeldogs en zoveel meer...

BESTEL JOUW TICKET HIER